Recept
« Terug naar recepten
Tartaar van Groenlandse heilbot met zure room en verse kruiden
PT30M
Tartaar van Groenlandse heilbot met zure room en verse kruiden
Een heerlijk tartaar van groenlandse heilbot met zure room en verse kruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaar van Groenlandse heilbot met zure room en verse kruiden te bereiden
Leg de heilbotfilets vóór het bereiden een half uur in de diepvries, zodat het visvlees ijskoud is. Snij het visvlees in fijne dobbelsteentjes, kruid met peper en zout, voeg het citroensap en de olijfolie toe, meng alles met een houten lepel. Snij de pijpajuin, bieslook, bladpeterselie en sjalot fijn, meng alles onder de vistartaar en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
Meng de zure room met de witte wijn en de mosterd. Kruid met peper en zout en plaats terug in de koelkast, zodat de zure room weer opstijft.
Snij een vel brique deeg in driehoekjes, wrijf ze in met eigeel vermengd met een weinig water en bestrooi met zwarte sesamzaadjes. Bak ze 5 minuten in een oven van 165°C tot een knapperig koekje.
Meng de verse tuinkruiden met een weinig olijfolie met citroen.
Vul een ring van 6 cm diameter op met de tartaar van heilbot tot 1/2 cm onder de rand van de ring en vul dan verder op met de zure room. Verwijder de ring en garneer met de verse tuinkruiden. Lepel wat zure room en enkele druppels olijfolie op het bord, garneer met het krokant koekje en een eetbaar viooltje.
Meng de zure room met de witte wijn en de mosterd. Kruid met peper en zout en plaats terug in de koelkast, zodat de zure room weer opstijft.
Snij een vel brique deeg in driehoekjes, wrijf ze in met eigeel vermengd met een weinig water en bestrooi met zwarte sesamzaadjes. Bak ze 5 minuten in een oven van 165°C tot een knapperig koekje.
Meng de verse tuinkruiden met een weinig olijfolie met citroen.
Vul een ring van 6 cm diameter op met de tartaar van heilbot tot 1/2 cm onder de rand van de ring en vul dan verder op met de zure room. Verwijder de ring en garneer met de verse tuinkruiden. Lepel wat zure room en enkele druppels olijfolie op het bord, garneer met het krokant koekje en een eetbaar viooltje.