Recept
« Terug naar recepten
Tartaartje van langoustine met saffraansaus
PT45M
Tartaartje van langoustine met saffraansaus
Een heerlijk tartaartje van langoustine met saffraansaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
de vorket
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tartaartje van langoustine met saffraansaus te bereiden
Houd 8 langoustines apart met staartje. Maak de rest van de langoustines schoon. Darmstreng verwijderen. Hak het vlees van de langoustines fijn en breng de massa op smaak met zeezout en peper.
Breng de visfond aan de kook met de saffraandraadjes, doe er de langoustine koppen en staartjes bij en laat de fond nog 5 min. trekken. Zeef de fond door een (natte) doek en kook de fond met de cognac in tot circa 400 ml. Monteren met boter en op smaak brengen met wat zeezout en peper.
Klop de eieren los met bloem tot een glad beslag. Panneer de 8 langoustines in de bread crumb en frituur deze voor het opdienen in olie.
Blancheer de zeekoraal.
Presentatie
Leg in het midden van het bord een kop met scharen (gekruist in elkaar) van de langoustine.
Lepel de saus tussen de scharen. Drapeer de zeekoraal met eikenblad en plaats een rondje (met stekertje) tartaar achter de kop. Daarop de gefrituurde langoustine.
Versier het geheel met wat zalmeitjes tussen de schaar.
Breng de visfond aan de kook met de saffraandraadjes, doe er de langoustine koppen en staartjes bij en laat de fond nog 5 min. trekken. Zeef de fond door een (natte) doek en kook de fond met de cognac in tot circa 400 ml. Monteren met boter en op smaak brengen met wat zeezout en peper.
Klop de eieren los met bloem tot een glad beslag. Panneer de 8 langoustines in de bread crumb en frituur deze voor het opdienen in olie.
Blancheer de zeekoraal.
Presentatie
Leg in het midden van het bord een kop met scharen (gekruist in elkaar) van de langoustine.
Lepel de saus tussen de scharen. Drapeer de zeekoraal met eikenblad en plaats een rondje (met stekertje) tartaar achter de kop. Daarop de gefrituurde langoustine.
Versier het geheel met wat zalmeitjes tussen de schaar.