KookJij

Tartare de hareng á la sauce concombre

Een heerlijk tartare de hareng á la sauce concombre recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartare de hareng á la sauce concombre te bereiden

De komkommersaus:
Schil de komkommer, snij de uiteinden ervan af en halveer de komkommer(gebruik een helft voor de saus, de andere voor garnering). Snij de ene helft in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten, snij in stukken, pureer deze en wrijf de puree door een zeef. Meng door de puree de créme fraïche en de aquavit. Breng op smaak met zout en peper uit de molen en zet koel weg tot gebruik.
De tartaar:
Snij 5 haringen in kleine blokjes, snij de overgebleven 5 haringen in mooie gelijkmatige reepjes en hou deze apart voor garnering. Kook de in brunoise gesneden worteltjes beetgaar en laat ze afkoelen. Hak de gepelde sjalotjes zeer fijn. Schud blokjes wortel, sjalotsnippers en haringstukjes luchtig door elkaar, vorm van dit mengsel bolletjes, vorm deze tot tartaartjes en zet afgedekt koud weg. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees brunoise, snij van de overgebleven komkommer halve maantjes, zeer dun.
Uitserveren:
Arrangeer de schoongemaakte en geplukte sla, de in kleine blokjes gesneden oude kaas, tomatenbrunoise, kappertjes, halve maantjes van de komkommer en de haringreepjes op een groot koud bord. Leg de haringtartaartjes op de sla. Nappeer met een beetje komkommersaus en garneer met een takje dille.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst