KookJij

Tarte Normande

Een heerlijk tarte normande recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Franse kookavond Citroen DS club
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tarte Normande te bereiden

Bloem boven een kom zeven. 100 gram boter in kleine blokjes snijden en met suiker over de bloem verdelen. Zout toevoegen. Ingrediënten in keukenmachine tot kruimelig geheel mengen. Eierdooier toevoegen en alles tot soepel deeg kneden. Deeg in plasticfolie wikkelen en ca 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg uitrollen tot ronde lap en vorm mee bekleden.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200°C. Appels schillen, in vieren snijden en dan in partjes. Deegbodem bedekken met appelmoes en hierop de appelpartjes dakpansgewijs in cirkels schikken. Intussen de rest van de boter in een pannetje smelten.
Gesmolten boter over de appels druppelen en bestrooien met ca 2/3 van de poedersuiker. Taart in midden van de oven in ca 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Rest van de poedersuiker ca. 5 minuten voor einde van baktijd over de taart strooien.

Lauwwarm serveren! Lekker met een bolletje roomijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maisonsalvard

maisonsalvard zegt:
Nee hoor! Want de bodem moet héél dun zijn! Het is wel een nagerecht he, geen gebak!
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Het lijkt me wel een lekker recept,maar vind de hoeveelheid bloem wat aan de lage kant.