Recept
« Terug naar recepten
Tarte Normande
PT120M
Tarte Normande
Een heerlijk tarte normande recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Franse kookavond Citroen DS club
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte Normande te bereiden
Bloem boven een kom zeven. 100 gram boter in kleine blokjes snijden en met suiker over de bloem verdelen. Zout toevoegen. Ingrediënten in keukenmachine tot kruimelig geheel mengen. Eierdooier toevoegen en alles tot soepel deeg kneden. Deeg in plasticfolie wikkelen en ca 1 uur in koelkast laten rusten. Deeg uitrollen tot ronde lap en vorm mee bekleden.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200°C. Appels schillen, in vieren snijden en dan in partjes. Deegbodem bedekken met appelmoes en hierop de appelpartjes dakpansgewijs in cirkels schikken. Intussen de rest van de boter in een pannetje smelten.
Gesmolten boter over de appels druppelen en bestrooien met ca 2/3 van de poedersuiker. Taart in midden van de oven in ca 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Rest van de poedersuiker ca. 5 minuten voor einde van baktijd over de taart strooien.
Lauwwarm serveren! Lekker met een bolletje roomijs.
Bereiden:
Oven voorverwarmen op 200°C. Appels schillen, in vieren snijden en dan in partjes. Deegbodem bedekken met appelmoes en hierop de appelpartjes dakpansgewijs in cirkels schikken. Intussen de rest van de boter in een pannetje smelten.
Gesmolten boter over de appels druppelen en bestrooien met ca 2/3 van de poedersuiker. Taart in midden van de oven in ca 45 minuten goudbruin en gaar bakken. Rest van de poedersuiker ca. 5 minuten voor einde van baktijd over de taart strooien.
Lauwwarm serveren! Lekker met een bolletje roomijs.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
maisonsalvard zegt: