Recept
« Terug naar recepten
Tarte tatin di mele e patate (appels en aardappels)
PT40M
Tarte tatin di mele e patate (appels en aardappels)
Een heerlijk tarte tatin di mele e patate (appels en aardappels) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 a 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
223 kCal energie
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
La Cucina Italiana : Verdure 2006
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte tatin di mele e patate (appels en aardappels) te bereiden
Oven op 180°C.
De koekenpan beboteren.
De bladerdeeg laten ontdooien.
Aardappels en appels schillen. De aardappels in de lengte in dunne plakjes schaven. Met een appelboor voorzichtig het klokhuis van de appel verwijderen en de appel in iets dikkere plakken snijden.
Leg in het midden van de koekenpan een plakje appel en leg er omheen een plakje aardappel, een plakje appel, een plakje aardappel, een plakje appel enz. Laat ze elkaar een klein beetje overlappen.
Het bladerdeeg aan elkaar vastplakken, eventueel wat uitrollen. Snij er dan een cirkel uit even groot als de diameter van de pan. Hier en daar gaatjes inprikken.
De pan op het vuur zetten, bestrooi de plakjes appel en aardappels met wat zout.
Leg het bladerdeeg erop en laat de pan ongeveer 4 minuten op het vuur.
Schuif de pan dan in de oven voor ± 15 minuten.
Haal de pan uit de oven en laat de tarte een paar minuten rusten. Zet een bord op de pan en draai het geheel dan voorzichtig om. Garneren met de geschaafde amandelen.
De koekenpan beboteren.
De bladerdeeg laten ontdooien.
Aardappels en appels schillen. De aardappels in de lengte in dunne plakjes schaven. Met een appelboor voorzichtig het klokhuis van de appel verwijderen en de appel in iets dikkere plakken snijden.
Leg in het midden van de koekenpan een plakje appel en leg er omheen een plakje aardappel, een plakje appel, een plakje aardappel, een plakje appel enz. Laat ze elkaar een klein beetje overlappen.
Het bladerdeeg aan elkaar vastplakken, eventueel wat uitrollen. Snij er dan een cirkel uit even groot als de diameter van de pan. Hier en daar gaatjes inprikken.
De pan op het vuur zetten, bestrooi de plakjes appel en aardappels met wat zout.
Leg het bladerdeeg erop en laat de pan ongeveer 4 minuten op het vuur.
Schuif de pan dan in de oven voor ± 15 minuten.
Haal de pan uit de oven en laat de tarte een paar minuten rusten. Zet een bord op de pan en draai het geheel dan voorzichtig om. Garneren met de geschaafde amandelen.