Recept
« Terug naar recepten
Tarte Tatin met appel en honing
PT60M
Tarte Tatin met appel en honing
Een heerlijk tarte tatin met appel en honing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
660 kCal energie
4 Gram eiwit
44 Gram vet
62 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
44 Gram vet
62 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Natuurwinkel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte Tatin met appel en honing te bereiden
• Verwarm de oven voor op 200 C.
• Schil de appels en snij ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snij ze in aan de bovenkant.
• Beboter de bodem van een ovenschaal en bekleed hem met bakpapier.
• Lepel de honing in de schaal en verdeel hierin de plakjes boter.
• Leg de appelparten met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal.
• Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan en maak er een grote lap van die 1 cm groter is dan de ovenschaal. Leg het deeg op de appels en stop de randen in.
• Bak de Tarte Tatin in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar.
• Laat de taart na het bakken iets afkoelen en keer hem voor serveren om op een schaal of bord.
• Schil de appels en snij ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snij ze in aan de bovenkant.
• Beboter de bodem van een ovenschaal en bekleed hem met bakpapier.
• Lepel de honing in de schaal en verdeel hierin de plakjes boter.
• Leg de appelparten met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal.
• Leg de plakjes bladerdeeg tegen elkaar aan en maak er een grote lap van die 1 cm groter is dan de ovenschaal. Leg het deeg op de appels en stop de randen in.
• Bak de Tarte Tatin in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar.
• Laat de taart na het bakken iets afkoelen en keer hem voor serveren om op een schaal of bord.