Recept
« Terug naar recepten
Tarte tatin van appel met maple syrup en vanille
PT60M
Tarte tatin van appel met maple syrup en vanille
Een heerlijk tarte tatin van appel met maple syrup en vanille recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte tatin van appel met maple syrup en vanille te bereiden
Breng de maple syrup aan de kook met 3 dl water. Schil de appels en haal de klokhuizen eruit.
Pocheer de appels ongeveer 5 minuten in de maple syrup, schep ze er voorzichtig uit en laat ze uitlekken.
Breng de room, de melk, de helft van de suiker en het vanillestokje aan de kook en laat het mengsel een half uur trekken.
Roer de rest van de eidooiers los in een bekken , meng dit met de vanille room en warm het geheel op tot 82 graden.
Giet het mengsel door een zeef, laat het afkoelen en draai het tot ijs in de ijsmachine.
Kook de maple syrup tot op een temperatuur van 125 graden en meng er de boter met een houten spatel doorheen.
Giet het mengsel in kleine kommetjes en leg er de gepocheerde appel in.
Bedek met de plakjes korstdeeg en prik er gaatjes in met een vork.
Bak de taartjes 30 minuten in de oven op 160 graden. Stort elke tarte tatin op een warm bord en leg ernaast een bolletje vanille ijs op een bodempje van fijn gesneden appel.
Pocheer de appels ongeveer 5 minuten in de maple syrup, schep ze er voorzichtig uit en laat ze uitlekken.
Breng de room, de melk, de helft van de suiker en het vanillestokje aan de kook en laat het mengsel een half uur trekken.
Roer de rest van de eidooiers los in een bekken , meng dit met de vanille room en warm het geheel op tot 82 graden.
Giet het mengsel door een zeef, laat het afkoelen en draai het tot ijs in de ijsmachine.
Kook de maple syrup tot op een temperatuur van 125 graden en meng er de boter met een houten spatel doorheen.
Giet het mengsel in kleine kommetjes en leg er de gepocheerde appel in.
Bedek met de plakjes korstdeeg en prik er gaatjes in met een vork.
Bak de taartjes 30 minuten in de oven op 160 graden. Stort elke tarte tatin op een warm bord en leg ernaast een bolletje vanille ijs op een bodempje van fijn gesneden appel.