Recept
« Terug naar recepten
Tarte tatin van in port gemarineerde vijgen en Port Salut
PT65M
Tarte tatin van in port gemarineerde vijgen en Port Salut
Een heerlijk tarte tatin van in port gemarineerde vijgen en port salut recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
kaas.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tarte tatin van in port gemarineerde vijgen en Port Salut te bereiden
Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap er met de punt van een mes het merg uit boven de vijgen in een pannetje.
Doe hier ook de vanillestokjes erbij en strooi er tenslotte de kaneel over.
Schenk er dan de port op. Laat de vijgen op een laag vuur in ongeveer 30 minuten wellen. Smelt 75 g suiker samen met 3 eetlepels water in een tarte tatin vorm en laat dit karameliseren.
Blus het af met de port van de gewelde vijgen.
Snijd de kaas en de vijgen in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
Vet een 'tarte tatin' vorm (doorsnee 24 cm) in met wat boter.
Schep er 2 lepels karamel in, vervolg met een laag vijgen, dan 2/3 van de kaas en tenslotte weer vijgen erin.
Verwarm intussen de oven voor op 200˚C.
Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien, leg het deeg op de gemarineerde vijgen en duw het deeg langs de rand iets omlaag.
Prik er met een vork gaatjes in en dek het af met bakpapier.
Bak de tarte tatin in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
Verwijder hierbij na 10 minuten het bakpapier.
Snijd de kaas in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
Laat de tarte tatin even afkoelen en keer deze dan op een platte schaal om.
Leg er direct de overige plakjes Port salut op en laat deze een beetje smelten.
Snijd dan de taart in partjes.
Je kunt natuurlijk ook individuele taartjes maken.
Doe hier ook de vanillestokjes erbij en strooi er tenslotte de kaneel over.
Schenk er dan de port op. Laat de vijgen op een laag vuur in ongeveer 30 minuten wellen. Smelt 75 g suiker samen met 3 eetlepels water in een tarte tatin vorm en laat dit karameliseren.
Blus het af met de port van de gewelde vijgen.
Snijd de kaas en de vijgen in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
Vet een 'tarte tatin' vorm (doorsnee 24 cm) in met wat boter.
Schep er 2 lepels karamel in, vervolg met een laag vijgen, dan 2/3 van de kaas en tenslotte weer vijgen erin.
Verwarm intussen de oven voor op 200˚C.
Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien, leg het deeg op de gemarineerde vijgen en duw het deeg langs de rand iets omlaag.
Prik er met een vork gaatjes in en dek het af met bakpapier.
Bak de tarte tatin in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
Verwijder hierbij na 10 minuten het bakpapier.
Snijd de kaas in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
Laat de tarte tatin even afkoelen en keer deze dan op een platte schaal om.
Leg er direct de overige plakjes Port salut op en laat deze een beetje smelten.
Snijd dan de taart in partjes.
Je kunt natuurlijk ook individuele taartjes maken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
fijnproever zegt:
hns zegt:
hns zegt: