KookJij

Tarte tatin van in port gemarineerde vijgen en Port Salut

Een heerlijk tarte tatin van in port gemarineerde vijgen en port salut recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: kaas.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tarte tatin van in port gemarineerde vijgen en Port Salut te bereiden

Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap er met de punt van een mes het merg uit boven de vijgen in een pannetje.
Doe hier ook de vanillestokjes erbij en strooi er tenslotte de kaneel over.
Schenk er dan de port op. Laat de vijgen op een laag vuur in ongeveer 30 minuten wellen. Smelt 75 g suiker samen met 3 eetlepels water in een tarte tatin vorm en laat dit karameliseren.
Blus het af met de port van de gewelde vijgen.
Snijd de kaas en de vijgen in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
Vet een 'tarte tatin' vorm (doorsnee 24 cm) in met wat boter.
Schep er 2 lepels karamel in, vervolg met een laag vijgen, dan 2/3 van de kaas en tenslotte weer vijgen erin.
Verwarm intussen de oven voor op 200˚C.
Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien, leg het deeg op de gemarineerde vijgen en duw het deeg langs de rand iets omlaag.
Prik er met een vork gaatjes in en dek het af met bakpapier.
Bak de tarte tatin in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
Verwijder hierbij na 10 minuten het bakpapier.
Snijd de kaas in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
Laat de tarte tatin even afkoelen en keer deze dan op een platte schaal om.
Leg er direct de overige plakjes Port salut op en laat deze een beetje smelten.
Snijd dan de taart in partjes.
Je kunt natuurlijk ook individuele taartjes maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
He Erwin, klinkt goed. Ik mail wel even verder via Hilde.nl. Vriend. Groet Hans en Tineke:):):)
derbyke

derbyke zegt:
Haha Hans, natuurlijk kom ik mee dan kan ik Bores eindelijk eens ontmoeten ;)en jullie kookkunsten waarderen :);):p
fijnproever

fijnproever zegt:
Natuurlijk vind ze dat goed, en wat had je gedacht dat ze me alleen zou laten gaan;):):)
hns

hns zegt:
Lijkt me leuk. Vindt Hilde dat ook goed, of komt ze mee? grt Hans en Tineke:):):):)
fijnproever

fijnproever zegt:
:)200km is best te overbruggen;)
hns

hns zegt:
Ja, dit word te gek hoor, als maar lekkernijen op Kookjij zetten, zonder me de kans te geven het te maken. Veel te veel. Kom maar eens langs, dan kunnen we onder genot v.e.lekker biertje je Tarte tatin proberen te maken & te proeven. grten Hans.:):):):)