Dit lekkere hapje, heb ik 2e Paasdag bij mijn zus en zwager gegeten. Zwager komt uit Bali (aparte mix, mijn zus als Antilliaanse(Curacao) en mijn zwager een Balinees.
Levert altijd hele aparte en lekkere gerechten op waar we met heel de familie altijd van genieten.
Vanwege dat het Pasen was dit eiergerecht, was zalig!!!
Recept
« Terug naar recepten
Telor Masak Bali
PT20M
Telor Masak Bali
Een heerlijk telor masak bali recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hélène Wieske
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
24 kitchen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Telor Masak Bali te bereiden
Kook de eieren in 8 minuten. Bak de ui en de knoflook kort en voeg de basterdsuiker en sambal toe.
Blus af met de kippenbouillon. Meng de maizena met een beetje water en bindt hier de saus mee door onder voortdurend roeren toe te voegen.
Voeg als laatste de citroensap toe.
Pel de eieren en snijd ze doormidden.
Serveer de eieren op een schaal met de saus erover.
Bestrooi dit met de seroendeng en peterselie.
Blus af met de kippenbouillon. Meng de maizena met een beetje water en bindt hier de saus mee door onder voortdurend roeren toe te voegen.
Voeg als laatste de citroensap toe.
Pel de eieren en snijd ze doormidden.
Serveer de eieren op een schaal met de saus erover.
Bestrooi dit met de seroendeng en peterselie.
Mijn kookverhaal (Hélène Wieske)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
John zegt:
antonpieck zegt:
bametz-saffrie zegt:
Gebruik zélf nooit olijfolie,maar arachide of zonnebloem-olie;maar dat is een kwestie van smaak. Gr.Barbara:p:p
h_wieske zegt:
Er volgen ongetwijfeld meer recepten hou het in de gaten.
Fijn weekend.
Gr. Hélène
Dorry zegt:
h_wieske zegt:
derbyke zegt: