Deze rendang- achtige eieren kun je opdienen met wat witte rijst of beschouwen als een bijgerecht van een rijstttafel.
Selamat makan.
Recept
« Terug naar recepten
Telor Rendang Belazer
PT50M
Telor Rendang Belazer
Een heerlijk telor rendang belazer recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Telor Rendang Belazer te bereiden
1).De uien, knoflook en de andere kruiden met de Thaise sambal (Nam Prik Pao) in de blender doen en homogeniseren.
2).Verhit in een wok, wadjan of pan met dikke bodem de
rijstolie en fruit daarin aan het kruidenmengsel tot die enorm gaat geuren.
3).Doe de bouillon er bij en breng aan de kook.
4).Doe dan de santen er bij en de eieren, welke met een vork zodanig zijn bewerkt dat er overal gaatjes te zien zijn.
5).Laat dit een minuut of 20 sudderen tot de saus gaat indikken.
2).Verhit in een wok, wadjan of pan met dikke bodem de
rijstolie en fruit daarin aan het kruidenmengsel tot die enorm gaat geuren.
3).Doe de bouillon er bij en breng aan de kook.
4).Doe dan de santen er bij en de eieren, welke met een vork zodanig zijn bewerkt dat er overal gaatjes te zien zijn.
5).Laat dit een minuut of 20 sudderen tot de saus gaat indikken.
Helen L. Pronk zegt:
Selamat tingal.
Helen.