Recept
« Terug naar recepten
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
PT20M
Tempeh manis (van de Balinese kookles)
Een zeer smakelijk vegetarisch gerecht wat zeker niet mag ontbreken bij
een rijsttafel. Dit was ook een van de gerechten die ik op de Balinese
kookles heb leren maken. Er zitten weinig tot geen moeilijke ingrediënten in
en gelukkig hebben we in Nederland overal toko's waar we makkelijk
Indonesische ingrediënten kunnen kopen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jambangan Bali Cooking Class
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tempeh manis (van de Balinese kookles) te bereiden
- Snij de tempeh in reepjes en verhit de olie in een pan en frituur de reepjes tot goudbruin. Schep ze uit de pan laat ze uitlekken op keukenpapier en zet ze opzij.
- Snij de rode peper fijn en verwijder eventueel de pitjes. Hak de knoflook fijn en snij de sjalotten en de lente ui fijn.
- Verwarm een beetje olie in een pan en fruit hierin de peper, knoflook, sjalot en lente ui tot lichtbruin.
- Voeg de gefrituurde tempeh toe, schep alles door elkaar en voeg de ketjap en de limoenblaadjes toe. Roer goed door elkaar.
- Serveer het warm als bijgerecht.