KookJij

Tempeh manis (van de Balinese kookles)

Een zeer smakelijk vegetarisch gerecht wat zeker niet mag ontbreken bij een rijsttafel. Dit was ook een van de gerechten die ik op de Balinese kookles heb leren maken. Er zitten weinig tot geen moeilijke ingrediënten in en gelukkig hebben we in Nederland overal toko's waar we makkelijk Indonesische ingrediënten kunnen kopen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Jambangan Bali Cooking Class
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tempeh manis (van de Balinese kookles) te bereiden

  1. Snij de tempeh in reepjes en verhit de olie in een pan en frituur de reepjes tot goudbruin. Schep ze uit de pan laat ze uitlekken op keukenpapier en zet ze opzij.
  2. Snij de rode peper fijn en verwijder eventueel de pitjes. Hak de knoflook fijn en snij de sjalotten en de lente ui fijn.
  3. Verwarm een beetje olie in een pan en fruit hierin de peper, knoflook, sjalot en lente ui tot lichtbruin.
  4. Voeg de gefrituurde tempeh toe, schep alles door elkaar en voeg de ketjap en de limoenblaadjes toe. Roer goed door elkaar.
  5. Serveer het warm als bijgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst