Recept
« Terug naar recepten
Tempura van Gamba's en Groenten
PT30M
Tempura van Gamba's en Groenten
Een heerlijk tempura van gamba's en groenten recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Japan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tempura van Gamba's en Groenten te bereiden
Pel de gamba's. Breek eerst de kop er af, verwijder de schil, laat de staartjes zitten. Maak een sneetje in de lengte over de rug om het darmkanaal (zwart streepje) te verwijderen.
Doe de bloem met wat zeezout in een kom en voeg al kloppend beetje bij beetje het sodawater toe tot je een mooi beslag hebt. Niet te dik en niet te dun, het moet in een dun laagje aan de gamba's blijven hangen zodat je straks een knapperig laagje krijgt. Ook niet te lang kloppen, kleine klontjes geven een knapperig resultaat.
Verhit de olie in een wok of (frituur-)pan. Haal de groentes en gamba's door het beslag, en laat ze één voor één voorzichtig in de olie glijden. Bak ze in kleine porties tegelijk anders koelt de olie teveel af. Heel kort (één á twee minuutjes) rondom knapperig en licht goudgeel bakken. Met een schuimspaan uit de olie halen en uit laten lekken op keukenpapier.
Doe de bloem met wat zeezout in een kom en voeg al kloppend beetje bij beetje het sodawater toe tot je een mooi beslag hebt. Niet te dik en niet te dun, het moet in een dun laagje aan de gamba's blijven hangen zodat je straks een knapperig laagje krijgt. Ook niet te lang kloppen, kleine klontjes geven een knapperig resultaat.
Verhit de olie in een wok of (frituur-)pan. Haal de groentes en gamba's door het beslag, en laat ze één voor één voorzichtig in de olie glijden. Bak ze in kleine porties tegelijk anders koelt de olie teveel af. Heel kort (één á twee minuutjes) rondom knapperig en licht goudgeel bakken. Met een schuimspaan uit de olie halen en uit laten lekken op keukenpapier.