Recept
« Terug naar recepten
Teriyaki met gemarineerde kipfilet
PT30M
Teriyaki met gemarineerde kipfilet
Ik heb dit recept van internet maar wel aangepast naar m'n eigen smaak.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Teriyaki met gemarineerde kipfilet te bereiden
- Meng de bruine suiker, ketjap, fijngehakte gember, knoflook, witte wijnazijn, gesnipperd uitje en 100ml zonnebloemolie in een grote kom en voeg de stukjes kip toe.
- Zet de kip in marinade minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.(langer is lekkerder)
- Haal de kip uit de marinade en bewaar deze.
- Verhit één eetlepel olie in een wok en bak de kip in ongeveer 2 minuten gaar op matig tot hoog vuur. Haal de kip uit de pan en zet het opzij.
- Verhit de rest van de olie in de wok en bak de reepjes gember en lente ui met champignons en het witte van de paksoi ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
- Voeg de kip en paksoi toe en wok het nogmaals 2 minuten op hoog vuur en doe er een beetje van de marinade bij en even weer doorwarmen.
- Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de taugé toe.
- Serveer de Kip Teriyaki samen met de bereide mie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Inderdaad, wat Erwin zegt, op de iPad invoeren wil nog wel eens wat lastiger gaan. Waarschijnlijk heb je ergens een veldje fout of niet ingevuld, waardoor het recept dan tussentijds wordt opgeslagen, maar uiteindelijk kun je dat later weer aanvullen.
Klinkt inieder geval erg lekker, jouw recept.
Groetjes,
Anna.
Erwin Elens zegt:
Els Meeuwsen zegt:
Harry Löhr zegt: