Recept
« Terug naar recepten
Terrine met mozzarella en gegrilde groenten
PT50M
Terrine met mozzarella en gegrilde groenten
Een heerlijk terrine met mozzarella en gegrilde groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine met mozzarella en gegrilde groenten te bereiden
1. Spoel de aubergine en de courgette. Trek ze met een dunschiller in fijne linten. Bestrooi ze met zout en laat ze een paar uur uitlekken in een vergiet. Wrijf dan me keukenpapier het zout van de groentenlinten. Bestrijk ze met olijfolie en rooster ze beetgaar in de grilpan. Laat ze opdrogen op keukenpapier.
2. Bestrijk de paprika's met olijfolie. Zet ze in de oven op 180°C, tot de schil bijna zwartgeblakerd is. Laat ze afkoelen in een gesloten plastic zak. Halveer ze, haal de schil eraf en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij ze in brede repen.
3. Laat de bolletjes mozzarella goed uitlekken en snij ze in fijne plakken.
4. Verwarm de kippenbouillon. Los er de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Schenk een laagjje gelei in een terrine en laat het enkele minuten opstijven in de koelkast.
5. Leg de paprikarepen op de bodem en tegen de wand van de terrine. Laat ze wat overhangen. Vul de terrine met plakjes mozzarella, linten aubergine en courgette in afwisselende lagen. Strooi tussendoor wat verse basilicumblaadjes en kruid de mozzarellalaagjes met peper. Lepel op elk laagje wat gelei. Dek af met de overhangende paprikarepen. Lepel er de rest van de gelei bij. Laat minstens een nacht opstijven in de koelkast. Serveer in niet te dikke plakken.
2. Bestrijk de paprika's met olijfolie. Zet ze in de oven op 180°C, tot de schil bijna zwartgeblakerd is. Laat ze afkoelen in een gesloten plastic zak. Halveer ze, haal de schil eraf en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij ze in brede repen.
3. Laat de bolletjes mozzarella goed uitlekken en snij ze in fijne plakken.
4. Verwarm de kippenbouillon. Los er de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Schenk een laagjje gelei in een terrine en laat het enkele minuten opstijven in de koelkast.
5. Leg de paprikarepen op de bodem en tegen de wand van de terrine. Laat ze wat overhangen. Vul de terrine met plakjes mozzarella, linten aubergine en courgette in afwisselende lagen. Strooi tussendoor wat verse basilicumblaadjes en kruid de mozzarellalaagjes met peper. Lepel op elk laagje wat gelei. Dek af met de overhangende paprikarepen. Lepel er de rest van de gelei bij. Laat minstens een nacht opstijven in de koelkast. Serveer in niet te dikke plakken.