Recept
« Terug naar recepten
Terrine van asperges en erwten met spek en munt
PT70M
Terrine van asperges en erwten met spek en munt
Zowel koud als warm voorgerecht!!!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van asperges en erwten met spek en munt te bereiden
- Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
- Schil de asperges niet, verwijder alleen het harde, onderste gedeelte. Snij de dikste overlangs in twee. Laat ze in gezouten kokend water 6 min. garen. Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Kook ondertussen de erwten 3 min. in gezouten kokend water. Giet ze af, spoel ze onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Mix ze met de ricotta, de eieren, de muntblaadjes en de parmezaan. Kruid af.
- Bekleed een kleine cakevorm met 2 rijen speksneetjes, laat de rijen mekaar op de bodem overlappen en laat de uiteinden van het spek ruim over de randen van de vorm hangen. Schep er een derde van de puree op, bedek met de helft van de asperges. Maak op deze manier nog een laag en eindig met een laag puree. Vouw het overhangende spek op de bereiding en laat 35 min. in de oven bakken.
- Haal uit de vorm en zet nog 10 min. in de oven.
- Serveer als voorgerecht, lauw of koud, met een slaatje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tanja Hermens zegt:
Erwin Elens zegt: