KookJij

Terrine van gekleurde paprika's

Een heerlijk terrine van gekleurde paprika's recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cucina italia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Terrine van gekleurde paprika's te bereiden

Maak luciferreepjes van de gele paprika(ontdaan van vel,zaad en zaadlijsten),de groene schil van de courgette,bestrooi het met zout en laat dit uitlekken;de wortelen,ook in luciferreepjes gesneden,daarentegen blancheren in zout kokend water,afgieten en af laten koelen.Snijd de rode paprika(zonder vel,zaad en zaadlijsten)klein,breng ze op smaak en roer het kort op een hoog vuur in een vleugje warme olijfolie met een teentje knoflook en blaadjes peterselie;doe dan alles in een blender met zout,tabasco en worcestersaus.Verwarm de verkregen saus,los de gelantine erin op(die al zacht gemaakt is in koud water),en laat het geheel afkoelen.snijd de courgettes in de lengte in fijne plakken met een dunschiller en leg ze op de warme grill.Bekleed een terrine (van ongeveer 1/2 liter) met de courgette en laat ze aan de zijkant overhangen.Vul de terrine met de koude wortelen en knijp het vocht uit de reepjes groenten.Leg alles in lagen afgedekt met een paar eetlepels van de paprikagelei.Als alle ingrediënten gebruikt zijn,dek dan de terrine toe met de overhangende courgettes,druk erop met een theedoek(een paar keer dubbelgevouwen)totdat de ingrediënten droog zijn en er geen lucht of vocht meer uitkomt.Plaats het minstens 6 uur in het vriesvak.Dien de terrine op in plakken,opgediend op een bedje van verse sla van het seizoen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst