Recept
« Terug naar recepten
Terrine van wijting en rivierkreeftjes met kruiden
PT60M
Terrine van wijting en rivierkreeftjes met kruiden
Een heerlijk terrine van wijting en rivierkreeftjes met kruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Terrine van wijting en rivierkreeftjes met kruiden te bereiden
Snijd de wortelen en courgettes in dunne schijfjes en blancheer apart.
Mix de vis en eieren, kruid met peper en zout. Meng de room eronder.
Boter een terrine in en leg laagjes van vismousse, worteltjes, vismousse, rivierkreeftjes, vismousse, courgetteschijfjes en eindig met vismousse.
Zet de terrine 40 minuten in bain-marie in de oven op 180°C.
Laat 1 dag afkoelen in de koelkast.
Meng de mosterd, eidooier en azijn. Roer er voorzichtig de olie onder. Hak de kruiden fijn en meng onder saus, kruid met peper en zout.
Leg een stukje terrine op een bord lepel wat saus ernaast en versier met wat verse kruiden.
Mix de vis en eieren, kruid met peper en zout. Meng de room eronder.
Boter een terrine in en leg laagjes van vismousse, worteltjes, vismousse, rivierkreeftjes, vismousse, courgetteschijfjes en eindig met vismousse.
Zet de terrine 40 minuten in bain-marie in de oven op 180°C.
Laat 1 dag afkoelen in de koelkast.
Meng de mosterd, eidooier en azijn. Roer er voorzichtig de olie onder. Hak de kruiden fijn en meng onder saus, kruid met peper en zout.
Leg een stukje terrine op een bord lepel wat saus ernaast en versier met wat verse kruiden.