Recept
« Terug naar recepten
Thais Varkensgehakt met Noedels
PT90M
Thais Varkensgehakt met Noedels
Een heerlijk thais varkensgehakt met noedels recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thais Varkensgehakt met Noedels te bereiden
1).Doe de gesnipperde ui, knoflook, geraspte gember en sereh in een blender en draai daarvan een gladde boemboe.
2).Verhit in de wok de rijstolie en fruit daarin aan de boemboe, tot de geuren loskomen.
3).Bak in een ant-aanbakpan het gehakt met 1 eetlepel sesam olie rul en tot alle gehakt grijs is geworden. Schenk de vloeistof af en doe het gerulde gehakt in de wok bij de aangefruite boemboe en roer dat goed door elkaar tot een redelijk homogene massa.
4).Voeg toe onder goed omwerken en doorroeren op redelijk hoog vuur de vissaus, Nam Pla, Nam Prik Pao en de Chili saus en roer dat goed door. Voeg dan het limoensap toe en roer dat goed door.
5).Voeg dan toe de gegaarde noedels en werk dat goed door elkaar en verdeel over de voorverwarmde borden.
6).Strooi er de pinda's over en de gehakte groene kruiden.
2).Verhit in de wok de rijstolie en fruit daarin aan de boemboe, tot de geuren loskomen.
3).Bak in een ant-aanbakpan het gehakt met 1 eetlepel sesam olie rul en tot alle gehakt grijs is geworden. Schenk de vloeistof af en doe het gerulde gehakt in de wok bij de aangefruite boemboe en roer dat goed door elkaar tot een redelijk homogene massa.
4).Voeg toe onder goed omwerken en doorroeren op redelijk hoog vuur de vissaus, Nam Pla, Nam Prik Pao en de Chili saus en roer dat goed door. Voeg dan het limoensap toe en roer dat goed door.
5).Voeg dan toe de gegaarde noedels en werk dat goed door elkaar en verdeel over de voorverwarmde borden.
6).Strooi er de pinda's over en de gehakte groene kruiden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een koud glas bier. Moet er wijn uitgekozen worden dan is er te kiezen uit een niet echt droge Gewurztraminer, Riesling Kabinett of Grüner Veltliner.