Op deze wijze kun je hetzelfde recept met betrekkelijk weinig extra werk op verschillende manieren aanbieden aan de gasten.
Je geeft het dan met met rijst en een Aziatisch getinte salade bv.Bedenk echter wel dat elk recept een basis geeft van waaruit je eigen creativiteit verder door kan kokkerellen.
Recept
« Terug naar recepten
Thais Visje 1-2-3
PT30M
Thais Visje 1-2-3
Een heerlijk thais visje 1-2-3 recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen interpretatie van Aziatische receptuur
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thais Visje 1-2-3 te bereiden
SAUS:
1) Meng de Nam Pla en het limoensap en zet apart
2)Overige ingredienten voor de saus kleinsnijden en in de
vijzel doen.Stamp fijn en maak een homogene pasta
3)Meng het vloeibare deel en het pasteuze deel goed dooreen en klaar is Kees (ik bedoel de saus).
#
VIS I
''''''''''''""
Dep de visfilets droog en kwast ze gelijkmatig in met de
saus en laat een 1/2 uurtje staan.
Dan kunnen ze worden gaargestoomd in het stoommandje;
het is aan te bevelen om op de bodem van het mandje een
stuk pisangblad *(=bananenblad) te leggen tegen het vast-
kleven).Dunne filetjes niet langer dan 5-7 minuten en de dikke filets wel tot 12-13 minuten stomen.Het gaat er om dat de vis net gaar is en makkelijk uiteen valt.Warm houden.
Nu de katjang olie en de sesamolie in een pannetje "rokend" heet laten worden en deze uitgooien over de visfilets.
Vis dan opdienen met wat druppels saus,bosuitjes en koriander blaadjes.
*Kan ook met andere groente-blad,zoals Pakchoi,sla,
preiblad,enz
#
VIS II
""""""""
Vis droogdeppen en weer gelijkmatig in kwasten en een 1/2 uurtje laten staan.Vis-filets nu onder de grill of op de BBQ garen nadat de filets ingesmeerd zijn met het
oliemegsel.Zodra de vis-filets gereed zijn opdienen met
wat druppels saus,bosuitjes en korianderblaadjes plus een schijfje limoen
#
VIS III
""""""""
Vis-filets weer insmeren aan alle kanten met de saus en
een 1/2 uurtje laten staan.
Vervolgens de filets bakken in het oliemengsel totdat de vis
net niet meer doorschijnend is in het midden.
Vervolgens opdienen met de bosuitjes en korianderblaadjes en schijfje limoen
1) Meng de Nam Pla en het limoensap en zet apart
2)Overige ingredienten voor de saus kleinsnijden en in de
vijzel doen.Stamp fijn en maak een homogene pasta
3)Meng het vloeibare deel en het pasteuze deel goed dooreen en klaar is Kees (ik bedoel de saus).
#
VIS I
''''''''''''""
Dep de visfilets droog en kwast ze gelijkmatig in met de
saus en laat een 1/2 uurtje staan.
Dan kunnen ze worden gaargestoomd in het stoommandje;
het is aan te bevelen om op de bodem van het mandje een
stuk pisangblad *(=bananenblad) te leggen tegen het vast-
kleven).Dunne filetjes niet langer dan 5-7 minuten en de dikke filets wel tot 12-13 minuten stomen.Het gaat er om dat de vis net gaar is en makkelijk uiteen valt.Warm houden.
Nu de katjang olie en de sesamolie in een pannetje "rokend" heet laten worden en deze uitgooien over de visfilets.
Vis dan opdienen met wat druppels saus,bosuitjes en koriander blaadjes.
*Kan ook met andere groente-blad,zoals Pakchoi,sla,
preiblad,enz
#
VIS II
""""""""
Vis droogdeppen en weer gelijkmatig in kwasten en een 1/2 uurtje laten staan.Vis-filets nu onder de grill of op de BBQ garen nadat de filets ingesmeerd zijn met het
oliemegsel.Zodra de vis-filets gereed zijn opdienen met
wat druppels saus,bosuitjes en korianderblaadjes plus een schijfje limoen
#
VIS III
""""""""
Vis-filets weer insmeren aan alle kanten met de saus en
een 1/2 uurtje laten staan.
Vervolgens de filets bakken in het oliemengsel totdat de vis
net niet meer doorschijnend is in het midden.
Vervolgens opdienen met de bosuitjes en korianderblaadjes en schijfje limoen