Recept
« Terug naar recepten
Thaise bouillonfondue met kokosmelk
PT30M
Thaise bouillonfondue met kokosmelk
Een heerlijk thaise bouillonfondue met kokosmelk recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise bouillonfondue met kokosmelk te bereiden
Maak de knoflook, peper en citroengras schoon en hak het fijn. Fruit alles in olie in een (soep)pan met dikke bodem. Roer daarna de bouillon en kokosmelk erdoor en breng het tegen de kook aan (niet laten koken). Breng het op smaak met de vissaus en limoensap. Zet de bouillon op een laag vuur (eventueel op een vlamverdeler) en laat, met het deksel op de pan, de smaken 10 minuten intrekken. Wel de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water. Schenk de kokosbouillon in de fonduepan en meng de koriander erdoor. Zet de fonduepan, de mihoen en de schalen vis, kalkoen en groenten op tafel. Vul telkens de schepnetjes met de hapje, leg het in de bouillon en laat de hapjes in een paar minuten gaar worden. Verdeel tenslotte na de fondue de mihoen over vier kommen en schenk de bouillon erop.