Recept
« Terug naar recepten
Thaise feestsalade
PT40M
Thaise feestsalade
Een heerlijk thaise feestsalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Wilma van Hoeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise feestsalade te bereiden
Kook de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, spoel koud en laat uitlekken. Meng de gember met het citroengras en de rode peper. Schep 1 eetlepel van het gembermengsel door de coquilles en garnalen. Meng de rest van het gembermengsel met de rode ui, lente ui, komkommer, kruiden, sla en rijstmie. Verdeel de salade over de 4 slabladeren. Los de palmsuiker op in het limoensap en meng dit met de knoflook, vissaus en pinda's. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen en coquilles hierin 1 minuut. Verdeel de garnalen en coquilles over de slabladeren en besprenkel met de palmsuikerdressing.
Erna zegt: