KookJij

Thaise gele curry met kip

Een heerlijk thaise gele curry met kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2/3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: onoffspices.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise gele curry met kip te bereiden


Doe de kokosmelk in een wok en verhit deze tot deze kookt.
Voeg de onoff spices Thaise gele curry-pasta toe en laat dit sudderen totdat er kokosolie aan de oppervlakte van de curry ontstaat. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Bak de aardappel partjes in een laagje olie totdat ze goud bruin zijn. Zet de aardappels apart.
Snij de kipfilet in stukjes van 5 cm.
Voeg de kip toe aan de curry en roer tot deze gaar is.
Voeg de aardappels toe en laat deze gaar worden.
Breng op smaak met vissaus en palmsuiker. Serveer met gestoomde jasmijnrijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bob Duynstee

Bob Duynstee zegt:
Is goed dan verzin ik wel wat, heb je echter nog een aanrader dat uit ervaring erg lekker is bij dit recept?
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Bob Duynstee, aan jou de keuze welke vissaus je er bij neemt, dit hangt ook van je persoonlijke smaak af. Groetjes, Erwin.;)
Bob Duynstee

Bob Duynstee zegt:
Wat voor een vissaus moet ik gebruiken? Er zijn er wel honderden! Nogal onduidelijk.