Recept
« Terug naar recepten
Thaise gemarineerde varkenslapjes
PT220M
Thaise gemarineerde varkenslapjes
Een heerlijk thaise gemarineerde varkenslapjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
220 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise gemarineerde varkenslapjes te bereiden
Pel de teentjes knoflook.Snijd de gemberwortel in kleine stukjes.Maal in een keukenmachine de teentjes knoflook,gemberwortel,peperkorrels en de koriander tot een pasta.Wrijf de varkenslapjes in met deze marinade.Laat de varkenslapjes,afgedekt,in de koelkast minstens 3 uur marineren.Meng de ketjap met de vissaus,olie en de suiker.Roer tot het suiker is opgelost is.Steek de bbq aan en wacht tot deze goed warm is.Bestrijk de varkenslapjes met het ketjapmengsel.Leg de lapjes aan de zijkant van het rooster en rooster ze in 20 min.gaar.Leg de lapjes de laatste 5 min.midden op het rooster.Keer ze regelmatig om en bestrijk ze steeds weer.