KookJij

Thaise groentesoep uit de wok

Een heerlijk thaise groentesoep uit de wok recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise groentesoep uit de wok te bereiden

Maak de peultjes schoon.Snijd de bospeen in lucifertjes (hele dunne reepjes).Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.Snipper de gepelde uien.Snijd de paksoi in smalle repen.Snijd de kipfilet in kleine blokjes.Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui in 10 min.zacht en glazig.Roer na 5 min.het gemberpoeder door de uisnippers.Giet de bouillon in de wok en breng het aan de kook.Doe de peultjes in de bouillon en kook deze 3 min.Voeg de plakjes champignons,stukjes kip en de paksoi toe en breng het opnieuw aan de kook.Roer na 3 min.de sojasaus en de sambal door de soep.Roer vlak voor het opdienen de wortellucifertjes erdoor.Schep de soep in grote kommen, want dit is eigenlijk een maaltijdsoep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ayse1

ayse1 zegt:
Hallo Anita
Ik vroeg mij af of deze soep Sotaa soep heet,daar ben ik al tijdje naar opzoek.
Ik ga in iedergeval jou recept uit proberen.;):)
Groetjes Ayse.
Anita

Anita zegt:
Dit is wel een van mijn favoriete soepen. Ik doe er vaak nog een klein blikje kokosmelk bij. Geeft net weer een andere smaak.