KookJij

Thaise kip met sesam pasta en paksoi

Een heerlijk thaise kip met sesam pasta en paksoi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: BBC
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise kip met sesam pasta en paksoi te bereiden

1. Voor de Thaise gebraden kip, verwarm de oven voor op 190C. (Gas 5)
2. Meng de pepers, santen, limoenschil, limoensap en koriander in een keukenmachine tot een glad mengsel.
3. Duw de helft van het mengsel tussen de huid en het vlees van de kippenborst, en zorg dat je het gelijkmatig verdeelt.
4. De kippenbouten 2 keer insnijden met een scherp mes (recht naar beneden tot op het bot) . Wrijf het overgebleven mengsel in de inkepingen en over de kippenpoten.
5. Leg de limoenschijfjes op de bodem van een ovenschaal en leg de kip erop. Dek af met aluminiumfolie en gedurende 40 minuten bakken . Verwijder de aluminiumfolie, bedruip de kip met de sappen die zijn verzameld in de bodem van de schaal en nog eens 30-40 minuten, bakken af en toe bedruipen, of tot de kip gaar is.

6. Haal de kip uit de oven en gedurende vijf minuten laten rusten op een warme plaats.
7. Voor de sesam pasta, bak de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze goed uitlekken.
8. Meng de gekookte noedels, sesamzaadjes, sesamolie en lente-uitjes in een kom. Zet opzij.
9. Voor de knoflook paksoi, verhit de olie in een koekenpan op een matig vuur. Bak de knoflook en de suiker gedurende een minuut, tot de suiker is gecarameliseerd zijn. Voeg de paksoi toe en giet er dan de kippenbouillon en vissaus bij en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur hoog tot het mengsel suddert, daarna de pan te bedekken met een cirkel van vetvrij papier (een cartouche) en laat het 3-4 minuten sudderen of tot de paksoi gaar is.
10. Serveren: snijdt de kip. Doe helft van de paksoi in elk van de vier kommen. Draai de noedels rond een vork en leg ze in het midden van de kommen. Aftoppen met de kip en de resterende paksoi helften, en besprenkel met het sap uit braadslee. Garneer met de koriander takjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst