Recept
« Terug naar recepten
Thaise kippensoep met kokosmelk
PT20M
Thaise kippensoep met kokosmelk
Een heerlijk thaise kippensoep met kokosmelk recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Simone Rutten
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
http://www.meiasia.nl/nl-NL/2/recepten/29/thaise_kippensoep_met_kokosmelk.aspx
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise kippensoep met kokosmelk te bereiden
Schil de gemberwortel en snipper deze fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd deze in kleine blokjes. Giet de kippenbouillon en kokosmelk in een pan met de peper en gember en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes trekken. Doe de kipfilet en bamboe in de pan en kook de soep 8 minuten tot de kip gaar is. Roer de bruine suiker, vissaus en koriander door de soep en verhit de soep nog een minuut.
Mijn kookverhaal (Simone Rutten)
Deze soep ziet er speciaal en exotisch uit maar zet je binnen een handomdraai op tafel. Daar houd ik van!