Recept
« Terug naar recepten
Thaise Komkommersalade
PT20M
Thaise Komkommersalade
Een heerlijk thaise komkommersalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Volkskeuken-Volkskrant / Persgroep Digital
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise Komkommersalade te bereiden
1).Snijd de komkommers in de lengte doormidden, schraap de zaadlijsten er uit en snij in plakjes van 1/2 cm dik.
2).Meng met de rode ui, lombok en koriander.
3).Dan de azijn, suiker, chilisaus, olie, visaus en limoensap er doorroeren, totdat de suiker goed is opgelost.
3).Frituur de knoflook in wat olie en laat die uitlekken op keukenpapier.
4).Vijzel de katjang fijn in de vijzel.
2).Meng met de rode ui, lombok en koriander.
3).Dan de azijn, suiker, chilisaus, olie, visaus en limoensap er doorroeren, totdat de suiker goed is opgelost.
3).Frituur de knoflook in wat olie en laat die uitlekken op keukenpapier.
4).Vijzel de katjang fijn in de vijzel.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Bestrooi de salade vlak voor het serveren met de gefrituurde knoflook en fijngestampte katjang.