Recept
« Terug naar recepten
Thaise krabsalade met pepertjes
PT15M
Thaise krabsalade met pepertjes
Een heerlijk thaise krabsalade met pepertjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise krabsalade met pepertjes te bereiden
1. Laat de krab uitlekken. Verkruimel ze maar laat de mooie stukjes heel.
2. Snij de kool in fijne repen. Spoel en laat goed uitlekken. Spoel de komkommer en snij hem in plakjes. Pel de ui en snij hem in fijne ringen. Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snij in stukjes.
3. Meng het verkruimelde krabvlees en de groenten in een grote slakom. Leg er de hele stukjes bij.
4. Per de limoentjes. Meng het sap met de olijfolie en 1 eetlepel vers gehakte korianderblaadjes. Kruid met peper en zout. Maak de salade aan met de vinaigrette. Serveer licht gekoeld maar niet ijskoud.
2. Snij de kool in fijne repen. Spoel en laat goed uitlekken. Spoel de komkommer en snij hem in plakjes. Pel de ui en snij hem in fijne ringen. Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snij in stukjes.
3. Meng het verkruimelde krabvlees en de groenten in een grote slakom. Leg er de hele stukjes bij.
4. Per de limoentjes. Meng het sap met de olijfolie en 1 eetlepel vers gehakte korianderblaadjes. Kruid met peper en zout. Maak de salade aan met de vinaigrette. Serveer licht gekoeld maar niet ijskoud.