We verdelen de inhoud van de wok over de borden en strooien er dan seroendeng over en lenteuitjes.
Geef er voor de liefhebbers Nam Prik Pao bij.
Recept
« Terug naar recepten
Thaise Noedels met garnalen en kool
PT30M
Thaise Noedels met garnalen en kool
Een heerlijk thaise noedels met garnalen en kool recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise Noedels met garnalen en kool te bereiden
1).Zorg dat alle ingrediënten gereed liggen binnen handbereik, schoongemaakt, gesneden, enz.
2).Kook in een pan met ruim water de noedels volgens de regelen van de kunst (en die staan altijd op de verpakking) en giet dan af en laat uitlekken. Voorkom plakken.
3).Verhit de olie in een grote wok en doe dan de garnalen er in. Laat ze 3 minuten wokken.
4).Haal ze uit de wok en zet ze even apart.
5).Doe de uien in de wok met de knoflook en de gember en wok die 2 minuten en doe dan er bij de kool, die 3 à 4 minuten mag wokken.
6).Dan gaan de tomaatjes er bij en de ketjap.
7).Direct erna de garnalen en de noedels.
8).We laten dit al roerend opwarmen gedurende een aantal minuutjes en doen er dan de de ahorn stroop bij en het limoensap.
9).Afmaken op smaak met ietsje zeezout en evt.extra limoensap.
10).Van het vuur af doen we de koriander er door.
2).Kook in een pan met ruim water de noedels volgens de regelen van de kunst (en die staan altijd op de verpakking) en giet dan af en laat uitlekken. Voorkom plakken.
3).Verhit de olie in een grote wok en doe dan de garnalen er in. Laat ze 3 minuten wokken.
4).Haal ze uit de wok en zet ze even apart.
5).Doe de uien in de wok met de knoflook en de gember en wok die 2 minuten en doe dan er bij de kool, die 3 à 4 minuten mag wokken.
6).Dan gaan de tomaatjes er bij en de ketjap.
7).Direct erna de garnalen en de noedels.
8).We laten dit al roerend opwarmen gedurende een aantal minuutjes en doen er dan de de ahorn stroop bij en het limoensap.
9).Afmaken op smaak met ietsje zeezout en evt.extra limoensap.
10).Van het vuur af doen we de koriander er door.