Recept
« Terug naar recepten
Thaise Panang Curry met kip
PT12M
Thaise Panang Curry met kip
Een heerlijk thaise panang curry met kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Simone Rutten
Bereidingstijd:
12 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
MeiAsia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise Panang Curry met kip te bereiden
Snijd de kipfilet in reepjes. Giet de ananas af.
Verhit de olie in een wok. Voeg de kipfilet toe en roerbak deze in 1 à 2 minuten goudbruin.
Voeg de kruidenpasta toe en roerbak 2 minuten.
Giet de kokosmelk erbij en de ananasstukjes. Laat het vocht op hoog vuur tot de helft inkoken.
Strooi voor het serveren de pinda’s en eventueel de koriander over het kipfiletmengsel.
Lekker met MeiAsia pandanrijst en een veldsalade.
Verhit de olie in een wok. Voeg de kipfilet toe en roerbak deze in 1 à 2 minuten goudbruin.
Voeg de kruidenpasta toe en roerbak 2 minuten.
Giet de kokosmelk erbij en de ananasstukjes. Laat het vocht op hoog vuur tot de helft inkoken.
Strooi voor het serveren de pinda’s en eventueel de koriander over het kipfiletmengsel.
Lekker met MeiAsia pandanrijst en een veldsalade.
Mijn kookverhaal (Simone Rutten)
Lekker makkelijke curry en je kunt er ook weer prima mee varieren.
simoner01 zegt: