Recept
« Terug naar recepten
Thaise Viskoekjes
PT20M
Thaise Viskoekjes
Een heerlijk thaise viskoekjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2/3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
onoffspices.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise Viskoekjes te bereiden
Hak de vis tot een grove massa en voeg de currypasta toe. Meng de vis en de kruidenpasta goed.
Voeg de suiker, vissaus, ei, tapioca meel en bakpoeder toe aan het visgehakt en meng het geheel goed.
Snijd de limoenblaadjes en kousenband in dunne reepjes
Meng in een kom het mengsel uit de blender met de kousenband en limoenblaadjes.
Zet het mengsel tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Maak met lichtbevochtigde vingers een viskoekje door een balletje ter grote van een walnoot van het vismengsel in je handen te kneden tot een koekje van 5 cm groot en een ½ cm dik.
Bak de viskoekjes in porties van 3 tot 4 in een pan met 7,5 cm olie. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
Serveer met Thaise chilisaus.