Recept
« Terug naar recepten
Thaise zalm curry van de BBQ
PT25M
Thaise zalm curry van de BBQ
Een heerlijk thaise zalm curry van de bbq recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2/3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
onoffspices.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise zalm curry van de BBQ te bereiden
Verwijder eventuele graten uit de zalm.
Snij de zalm kruislings in, let op dat je niet door het vel heen snijdt.
Meng de rode curry-pasta, kokosmelk, palmsuiker, vissaus, koriander, citroengras en olie tot een glad mengsel.
Smeer de zalm in met het curry-pasta mengsel, laat 30 minuten marineren.
Gril de zalm op een hete ingevette BBQ in 10 minuten gaar, dek de zalm tijdens het grillen af met aluminium folie.
Haal de vis van de grill, laat de zalm een paar minuten afkoelen.
Garneer met limoen, koriander blad en gebakken uitjes.
Lekker met gestoomde jasmijn kokosrijst.
Snij de zalm kruislings in, let op dat je niet door het vel heen snijdt.
Meng de rode curry-pasta, kokosmelk, palmsuiker, vissaus, koriander, citroengras en olie tot een glad mengsel.
Smeer de zalm in met het curry-pasta mengsel, laat 30 minuten marineren.
Gril de zalm op een hete ingevette BBQ in 10 minuten gaar, dek de zalm tijdens het grillen af met aluminium folie.
Haal de vis van de grill, laat de zalm een paar minuten afkoelen.
Garneer met limoen, koriander blad en gebakken uitjes.
Lekker met gestoomde jasmijn kokosrijst.