KookJij

Thaise zalm curry van de BBQ

Een heerlijk thaise zalm curry van de bbq recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2/3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: onoffspices.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise zalm curry van de BBQ te bereiden

Verwijder eventuele graten uit de zalm.
Snij de zalm kruislings in, let op dat je niet door het vel heen snijdt.
Meng de rode curry-pasta, kokosmelk, palmsuiker, vissaus, koriander, citroengras en olie tot een glad mengsel.
Smeer de zalm in met het curry-pasta mengsel, laat 30 minuten marineren.
Gril de zalm op een hete ingevette BBQ in 10 minuten gaar, dek de zalm tijdens het grillen af met aluminium folie.
Haal de vis van de grill, laat de zalm een paar minuten afkoelen.
Garneer met limoen, koriander blad en gebakken uitjes.
Lekker met gestoomde jasmijn kokosrijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst