Recept
« Terug naar recepten
The Classic Burger
PT20M
The Classic Burger
Een klasiek broodje hamburger
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
boodschappen dekamarkt
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe The Classic Burger te bereiden
- Meng het gehakt in een kom met de bacon, zout en peper.
- Hoe fijner de bacon hoe kleiner de kans is dat de burger tijdens het bakken uit elkaar valt.
- Blijf het gehakt kneden tot het stevig aanvoelt.
- Strooi een dun laagje bloem op het werkvlak.
- Verdeel het gehakt in 4 stukken en kneed er platte burgers van hamburger.
- Grill of bak de burgers circa 4 minuten op middelhoge stand.
- Neem de overige ingredienten en bouw je klassieke broodje.
- TIPS:
- Wil je het zekere voor het onzekere nemen?
- Bind het gehaktmengsel nog extra met een scharrelei zodat de burgers tijdens het akken niet uit elkaar vallen.
- Voeg naast mayonaise ook ketchup naar smaak toe.
- Laat een plakje (cheddar) kaas smelten op de burgers voor een cheeseburger.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Je kan er ook nog een fijngehakte Spaanse peper bij doen of een plak kaas.