Recept
« Terug naar recepten
Thee-en-appelgelei
PT45M
Thee-en-appelgelei
Een heerlijk thee-en-appelgelei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thee-en-appelgelei te bereiden
1. Spoel de appelen en snij ze ongeschild in kwarten. Leg ze in 1 liter kokend water en laat 30 minuten zachtjes koken, tot ze goed gaar zijn.
2. Leg kaasdoek in een zeef. Giet appelen en kookvocht erin en vang het vocht op in een kom. Druk de appelen nog eens heel goed uit.
3. Zeef het citroensap. Breng 200ml water aan de kook en laat hierin de thee 3 minuten trekken. Giet door een zeef.
4. Breng het gezeefde appelsap, het citroensap en de suiker in een hoge pan aan de kook. Voeg na 5 minuten de thee toe en laat nog eens 5 minuten koken. Giet in potjes en sluit goed af.
2. Leg kaasdoek in een zeef. Giet appelen en kookvocht erin en vang het vocht op in een kom. Druk de appelen nog eens heel goed uit.
3. Zeef het citroensap. Breng 200ml water aan de kook en laat hierin de thee 3 minuten trekken. Giet door een zeef.
4. Breng het gezeefde appelsap, het citroensap en de suiker in een hoge pan aan de kook. Voeg na 5 minuten de thee toe en laat nog eens 5 minuten koken. Giet in potjes en sluit goed af.
Elke zegt: