Recept
« Terug naar recepten
Tian van aardappel, ui en pancetta
PT45M
Tian van aardappel, ui en pancetta
Een heerlijk tian van aardappel, ui en pancetta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Aardappels
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tian van aardappel, ui en pancetta te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Spoel ze met lauw water, laat ze uitlekken en dep ze droog. Meng ze met de helft van de olijfolie, peper en zout.
3. Snijd de ui doormidden en dan in dunne plakjes. Schik plakjes aardappel, ui en pancetta om en om in een vuurvaste ovenschaal. Overgiet met de rest van de olijfolie en bestrooi met venkelzaad. Schenk nog 50 ml water in de schaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in de oven.
4. Verwijder de folie, verhoog de oventemperatuur tot 210°C en laat nog 10 minuten garen.
2. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Spoel ze met lauw water, laat ze uitlekken en dep ze droog. Meng ze met de helft van de olijfolie, peper en zout.
3. Snijd de ui doormidden en dan in dunne plakjes. Schik plakjes aardappel, ui en pancetta om en om in een vuurvaste ovenschaal. Overgiet met de rest van de olijfolie en bestrooi met venkelzaad. Schenk nog 50 ml water in de schaal en dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in de oven.
4. Verwijder de folie, verhoog de oventemperatuur tot 210°C en laat nog 10 minuten garen.
dymphy zegt:
ik vind die Tians van jou heel bijzonder, en vooral zijn het smakelijke ideen.