Recept
« Terug naar recepten
Tian van appel en mimolettekaas
PT20M
Tian van appel en mimolettekaas
Een heerlijk tian van appel en mimolettekaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tian van appel en mimolettekaas te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de appels en de kaas in dunne plakjes. Schik ze in 4 ovenschaaltjes. Overgiet met de olijfolie. Kruid met peper en zout en bestrooi met mosterdzaad.
3. Zet de schaaltjes 8 à 10 minuten in de oven. Garneer met een plukje tijm en serveer als dessert.
2. Snijd de appels en de kaas in dunne plakjes. Schik ze in 4 ovenschaaltjes. Overgiet met de olijfolie. Kruid met peper en zout en bestrooi met mosterdzaad.
3. Zet de schaaltjes 8 à 10 minuten in de oven. Garneer met een plukje tijm en serveer als dessert.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Een Frans woord dat zowel een aarden schaaltje als het gerecht erin kan betekenen.
Redactie KookJij
dymphy zegt:
dymphy zegt:
Mimolette is een Franse gekleurde versie van Edammer. De oude kaas ziet eruit als een oranje voetbal met een poederig laagje sneeuw. Hij heeft een vreemde, nogal rubberachtige textuur en een kenmerkende smaak. De korst is eerst glad, maar wordt later dikker, met putjes erin. In die putjes zitten kaasmijten, die de oude kaas zijn karakteristieke, poederige uiterlijk geven.
Van binnen is de kaas oranje gekleurd, iets donkerder bij de korst. De textuur is stevig en schilferig. De jonge kaas is relatief mild van geur en smaak, maar de oude kaas krijgt een sterke, typerende, haast medicinale geur en een krachtige, kruidige smaak met tonen van citrusfruit en gebrande noten.
Serveer hem op een kaasplank als pikant alternatief naast mildere kazen of eet hem met roggebrood en zoetzure augurkjes of komkommerplakjes. Hij leent zich goed voor gebruik in de keuken.
Bron: Food-Info.net
Redactie KookJij