Recept
« Terug naar recepten
Timbaaltje van garnalen met gevulde aspergesoep
PT60M
Timbaaltje van garnalen met gevulde aspergesoep
Een heerlijk timbaaltje van garnalen met gevulde aspergesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vis
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Timbaaltje van garnalen met gevulde aspergesoep te bereiden
Asperges zorgvuldig schillen en onderste stukjes verwijderen.
Bouillon aan de kook brengen en de schillen en achterste stukjes toevoegen aan de bouillon en 30-45 min. laten trekken.
Bouillon zeven.
Bovenste 3/4 deel van de asperges in schuine plakken snijden ( plakjes vam 1/2 cm dikte en ongeveer 4cm lang ).
Onderste gedeelte van de asperges in dunne reepjes snijden ( julienne van 4 cm ).
40 gram boter en 40 gram bloem smelten en ongeveer 3 min. laten garen.
Bouillon toevoegen en tot een glad mengsel roeren.
Soep op zacht vuur ongeveer 5 min. laten doorkoken.
Garnelen in ruim kokend water met zout 2-3 min. koken, garnalen laten uitlekken en grof snijden.
Aspergereepjes met 1 sjalotje in 25 gram boter beetgaar bakken.
Zodra de asperges beginnen te garen de in stukjes verdeelde garnalen erdoor roeren en ongeveer 30 sec. meebakken.
Mengsel op smaak brengen met peper, zout, bieslook en kervel.
Timbaaltjes ( goed ingevet ) met het garnalenmengsel vullen.
Mengsel licht aandrukken zodat het bij het storten niet uit elkaar valt.
Timbaaltjes warm houden in een oven van 125 graden C.
Plakjes asperges in boter in 3-4 min beetgaar roerbakken.
Op smaak brengen met peper en zout.
Asperges afgedekt warm houden.
Slagroom met eierdooier losroeren.
Soep zeven, eierdooiermengsel erdoor roeren.
Soep niet meer laten koken.
Serveren:
Timbaaltjes op midden van verwarmd diep bord storten.
Timbaaltjes met spriet bieslook en takje kervel garneren.
Plakjes asperges rond de timbaaltjes
leggen en deze half bedekken met aspergesoep.
Rest van soep er apart bij serveren met bruin brood en roomboter.
Bouillon aan de kook brengen en de schillen en achterste stukjes toevoegen aan de bouillon en 30-45 min. laten trekken.
Bouillon zeven.
Bovenste 3/4 deel van de asperges in schuine plakken snijden ( plakjes vam 1/2 cm dikte en ongeveer 4cm lang ).
Onderste gedeelte van de asperges in dunne reepjes snijden ( julienne van 4 cm ).
40 gram boter en 40 gram bloem smelten en ongeveer 3 min. laten garen.
Bouillon toevoegen en tot een glad mengsel roeren.
Soep op zacht vuur ongeveer 5 min. laten doorkoken.
Garnelen in ruim kokend water met zout 2-3 min. koken, garnalen laten uitlekken en grof snijden.
Aspergereepjes met 1 sjalotje in 25 gram boter beetgaar bakken.
Zodra de asperges beginnen te garen de in stukjes verdeelde garnalen erdoor roeren en ongeveer 30 sec. meebakken.
Mengsel op smaak brengen met peper, zout, bieslook en kervel.
Timbaaltjes ( goed ingevet ) met het garnalenmengsel vullen.
Mengsel licht aandrukken zodat het bij het storten niet uit elkaar valt.
Timbaaltjes warm houden in een oven van 125 graden C.
Plakjes asperges in boter in 3-4 min beetgaar roerbakken.
Op smaak brengen met peper en zout.
Asperges afgedekt warm houden.
Slagroom met eierdooier losroeren.
Soep zeven, eierdooiermengsel erdoor roeren.
Soep niet meer laten koken.
Serveren:
Timbaaltjes op midden van verwarmd diep bord storten.
Timbaaltjes met spriet bieslook en takje kervel garneren.
Plakjes asperges rond de timbaaltjes
leggen en deze half bedekken met aspergesoep.
Rest van soep er apart bij serveren met bruin brood en roomboter.