Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu met aardbeien
PT30M
Tiramisu met aardbeien
Een heerlijk tiramisu met aardbeien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu met aardbeien te bereiden
Leg 6 mooie aardbeien apart.
Gebruik de mixer om de rest van de aardbeien met 50 g suiker en de likeur tot een gladde saus te mengen.
Breek de lange vingers in stukken.
Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp.
Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel.
Roer de mascarpone erdoor.
Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of in een coupe.
Daarop komt de helft van de lange vingers en de helft aardbeiensaus.
Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus.
Dek af met de rest van het mascarponemengsel.
Strijk de bovenkant glad en zet koel weg.
Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien, toefjes opgeklopte room en de geraspte witte chocolade.
Gebruik de mixer om de rest van de aardbeien met 50 g suiker en de likeur tot een gladde saus te mengen.
Breek de lange vingers in stukken.
Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp.
Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel.
Roer de mascarpone erdoor.
Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of in een coupe.
Daarop komt de helft van de lange vingers en de helft aardbeiensaus.
Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus.
Dek af met de rest van het mascarponemengsel.
Strijk de bovenkant glad en zet koel weg.
Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien, toefjes opgeklopte room en de geraspte witte chocolade.