Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu met aardbeien
PT390M
Tiramisu met aardbeien
Een heerlijk tiramisu met aardbeien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
390 min
Personen:
6 à 8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mijn variatie op een recept gevonden bij Solo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu met aardbeien te bereiden
Gebruik de mixer om de aardbeien met 70 gram suiker tot een gladde saus te mengen.
Doe de lange vingers in een schotel en met behulp van een lepel bedruipel ieder koekje met appelsiensap.
Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel (ongeveer 20 min).
Roer de Mascarpone en de platte kaas erdoor.
Je kan de eiwitten stijf slaan en ze voorzichtig onder de ei-kaasmassa doen
Schep een derde van het Mascarponemengsel in de glazen schaal op een laagje lange vingers.
Daarop komt de helft aardbeiensaus.
Daarboven komt een laagje lange vingers.
Schep daarboven de rest van het mascarponemengsel en eindig met de rest van de aardbeiensaus
Strijk de bovenkant glad en dek de schotel af.
zet koel weg voor ongeveer een halve dag.
Opdienen met grof gemalen pistache nootjes.
Doe de lange vingers in een schotel en met behulp van een lepel bedruipel ieder koekje met appelsiensap.
Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel (ongeveer 20 min).
Roer de Mascarpone en de platte kaas erdoor.
Je kan de eiwitten stijf slaan en ze voorzichtig onder de ei-kaasmassa doen
Schep een derde van het Mascarponemengsel in de glazen schaal op een laagje lange vingers.
Daarop komt de helft aardbeiensaus.
Daarboven komt een laagje lange vingers.
Schep daarboven de rest van het mascarponemengsel en eindig met de rest van de aardbeiensaus
Strijk de bovenkant glad en dek de schotel af.
zet koel weg voor ongeveer een halve dag.
Opdienen met grof gemalen pistache nootjes.
Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)
In mijn familie "de renner" .
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mdc zegt:
Alle leden zijn onder de "gebruikers" te vinden vervolgens op de namen klikken dan zie je ook de recepten van deze gebruiker. veel succes ;)
rangvi zegt:
hamaekers zegt:
Een en ander ziet er lekker uit.