Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu met clementines en speculoos
PT20M
Tiramisu met clementines en speculoos
Een heerlijk tiramisu met clementines en speculoos recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
fiftytoo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu met clementines en speculoos te bereiden
Scheid de eiwitten van de eigelen.
Voeg aan de mascarpone de plattekaas, de eigelen, de Canderel 100% Sucralose en het vanillepoeder toe en meng goed tot u een smeuïg mengsel krijgt.
Klop de eiwitten op tot stevige pieken.
Meng de eiwitten voorzichtig onder de mascarponecrème.
Pers 5 clementines uit, pel de 5 andere en verdeel ze in mooie partjes.
Doop de speculooskoekjes in het clementinesap en leg ze op de bodem van de glaasjes. Bedek ze met clementinepartjes en daarna met een laag mascarponecrème.
Herhaal deze handelingen nog een keertje en werk af met clementinepartjes.
Plaats de glaasjes 3 uur in de koelkast voor u ze serveert!
Tip: Je kunt een paar scheutjes Mandarine Napoléon* toevoegen aan het sap waarin u de speculooskoekjes doopt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
liz1 zegt:
Het ziet er wel lekker uit maar wacht toch liever even op antwoord:)
liz1 zegt: