Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu
PT15M
Tiramisu
Een heerlijk tiramisu recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Kinderen - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu te bereiden
Klop de eierdooiers (houd het eiwit apart) ongeveer 3 minuten samen met de suiker en Mascarponekaas.
Klop dan de eiwitten met een snuifje zout met mixer stijf en meng dit met het kaasmengsel.
Dop daarna de boudoirkoekjes een voor een in de afgekoelde koffie (waaraan een scheutje rum is toegevoegd, is facultatief) en schik ongeveer de helft van de lange vingers in een platte schaal.
Giet dan de helft van het mengsel erover, leg dan terug het andere deel van de koekjes erover en vervolgens de andere helft van het mengsel.
Laat dit een aantal uren goed opstijven in de koelkast.
Strooi vóór het opdienen de cacaopoeder over de Tiramisu.
Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)
Heel gemakkelijk, heel vlug, en vooral : heel lekker !!!