Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu
PT20M
Tiramisu
Een heerlijk tiramisu recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marleen van Bree
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
grand dítalia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu te bereiden
Leg de lange vingers aaneengesloten op een grote schaal.
Los de honing op in de hete expresso, en besprenkel hiermee de lange vingers.
Klop de eidooiers dik en schuimig met de suiker en meng er het mascarponemengsel door.
Leg een laagje van de besprenkelde lange vingers in een langwerpige schaal, en schep hierop een laag van het mascarponemengsel.
Schik hierop weer lange vingers en schep ook hierop een laag van het mascarponemengsel.
Ga zo door tot de mascarpone en de lange vingers op zijn.
De laatste laag moet mascarpone zijn.
Bestuif de bovenste laag met cacao, dek de schaal af en zet tot het gebruik in de koelkast.
Los de honing op in de hete expresso, en besprenkel hiermee de lange vingers.
Klop de eidooiers dik en schuimig met de suiker en meng er het mascarponemengsel door.
Leg een laagje van de besprenkelde lange vingers in een langwerpige schaal, en schep hierop een laag van het mascarponemengsel.
Schik hierop weer lange vingers en schep ook hierop een laag van het mascarponemengsel.
Ga zo door tot de mascarpone en de lange vingers op zijn.
De laatste laag moet mascarpone zijn.
Bestuif de bovenste laag met cacao, dek de schaal af en zet tot het gebruik in de koelkast.
Mijn kookverhaal (Marleen van Bree)
Ook favoriet met kerst bij ons.