Recept
« Terug naar recepten
Tiramisu
PT45M
Tiramisu
Een heerlijk tiramisu recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiramisu te bereiden
BEREIDING:
zet 2,5 dl sterke koffie
Meng rum en Amaretto door koffie
Klop de eierdooiers met de suiker luchtig
Voeg de mascarpone toe en roer hem zeer goed.
Klop slagroom niet helemaal stijf en schep door mascarponemengsel.
Dompel de lange vingers met een kant in het rum-Amarettomengsel en leg de koekjes om en om (steeds een laag) met het mascarponemengsel in een schaal, maar zodanig dat er een macarponelaag boven komt.
Schep cacaopoeder in zeefje en strooi hiermee een vrij dikke laag over de tiramisu.
Laat minstens 2 uur rusten in de koeling.
UITSERVEREN:
Snij de tiramisu in mooie stukken, leg op het bordje en geef hierbij koffie en eventueel een klein glaasje Amaretto
zet 2,5 dl sterke koffie
Meng rum en Amaretto door koffie
Klop de eierdooiers met de suiker luchtig
Voeg de mascarpone toe en roer hem zeer goed.
Klop slagroom niet helemaal stijf en schep door mascarponemengsel.
Dompel de lange vingers met een kant in het rum-Amarettomengsel en leg de koekjes om en om (steeds een laag) met het mascarponemengsel in een schaal, maar zodanig dat er een macarponelaag boven komt.
Schep cacaopoeder in zeefje en strooi hiermee een vrij dikke laag over de tiramisu.
Laat minstens 2 uur rusten in de koeling.
UITSERVEREN:
Snij de tiramisu in mooie stukken, leg op het bordje en geef hierbij koffie en eventueel een klein glaasje Amaretto