Recept
« Terug naar recepten
Tiropittes
PT30M
Tiropittes
Een heerlijk tiropittes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Speciale gelegenheden - WK 2014
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
grieks kookboek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tiropittes te bereiden
Verkruimel de feta in een kom of prak hem fijn met een vork. voeg de geraspte Parmezaanse kaas, het ei en de peterselie toe en meng alles goed dooreen. breng het mengsel op smaak met wat peper.
snijd de fillodeeg in repen van circa 7 x30 cm en bestrijk deze met wat gesmolten boter.
leg op één van de uiteinden van ieder reep 1 eetlepel van de kaasvulling. sla één hoek van het deeg over de vulling, zodat een driehoek wordt gevormd. ga door met vouwen van de ene naar de andere kant, tot de gehele deegreep rond de vulling zit en een fraai driehoekig pakketje is ontstaan. leg de riropittes op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met de rest van de gesmolten boter.
bak de kaaspasteitjes circa 15 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven, tot ze mooi bruin zijn.
snijd de fillodeeg in repen van circa 7 x30 cm en bestrijk deze met wat gesmolten boter.
leg op één van de uiteinden van ieder reep 1 eetlepel van de kaasvulling. sla één hoek van het deeg over de vulling, zodat een driehoek wordt gevormd. ga door met vouwen van de ene naar de andere kant, tot de gehele deegreep rond de vulling zit en een fraai driehoekig pakketje is ontstaan. leg de riropittes op een beboterde bakplaat en bestrijk ze met de rest van de gesmolten boter.
bak de kaaspasteitjes circa 15 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven, tot ze mooi bruin zijn.
rjobse zegt: