Ik maakte het kipgehakt zelf van kippendijen . We hadden gelukkig nog soep over van deze overvolle pan om daags erna bij de lunch nogmaals van te genieten.
In de bereidingstijd zit het opstijven van de kipballetjes niet inbegrepen. ( ik heb deze gemaakt, terwijl de bouillon stond te trekken.
Recept
« Terug naar recepten
Tjokvolle Chinese kippensoep.
PT50M
Tjokvolle Chinese kippensoep.
Deze Chinese kippensoep heeft een basis van smaakvolle bouillon, die al op voorhand te bereiden is, evenals de balletjes van kippengehakt. Een ideale maaltijdsoep, om veel groenteresten in te verwerken.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tjokvolle Chinese kippensoep. te bereiden
- Los 3 bouillonblokken kip op in 2 liter heet water en voeg de kipfilet toe. Voeg ook 2 hele tenen knoflook, een hele rode peper, de in plakjes gesneden gember en de stengel sereh( citroengras) toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 30 minuten op een zacht vuurtje trekken.
- Zeef de bouillon , haal er de kipfilet uit en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en zet even opzij.Breng de bouillon extra op smaak met 2 el sojasaus,
- Maak de gehaktballetjes. Meng het vlees met 3 el paneermeel( ik heb panko genomen) 1 tl oestersaus en het 5 kruidenpoeder. Draai er balletjes van , leg zze op een bord en laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Snij ondertussen alle gekozen groente grof. ( ik had rode, gele paprika, prei, 2 uien , 100 gram gehalveerde peultjes, winterpeen en 3 stengels bosui in stukjes.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg kipfilet en de gehaktballetjes toe. Voeg als de balletjes gaar zijn alle groente ( BEHALVE DE TAUGÉ) toe en kook beetgaar.
- Schep de soep in kommen, spoel de taugé even af en verdeel deze over de 4 kommen, zodat de taugé lekker knapperig blijft.