KookJij

Toast met Conférence peer, Hervekaas en gekarameliseerde noten

Snel, eenvoudig en vegetarisch!!!!
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Aldi
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toast met Conférence peer, Hervekaas en gekarameliseerde noten te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de baguette goudbruin in de oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Hak de notenmengeling grof. Zet een antikleefpan op het vuur en laat heet worden. Doe de gehakte noten in de pan en lepel de stroop erbij. Draai het vuur wat lager en karamelliseer de nootjes in de stroop. Roer regelmatig zodat ze niet verbranden. Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in fijne sneetjes. Meng het citroensap met evenveel water en haal de partjes peer er even door zodat ze minder snel verkleuren. Snijd het stokbrood schuin in 8 gelijke toastjes. Snijd de kaas in fijne sneetjes. Bedek de bakplaat met een vel een bakpapier. Beleg elk sneetje stokbrood met 3 sneetjes peer, 1 sneetje Herve-kaas en de gekarameliseerde noten en schik op de bakplaat. Bak de toastjes 5 à 10 minuten tot de kaas gesmolten is. Werk af met enkele kleine plukjes peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ook weer op het to do lijstje
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Met een Camenbert kan dit zeker ook wel, .......maar is een totaal andere kaas dan een Herve kaas. Anders weer een rede om naar België te komen en een kaasje te scoren;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat een leuke en bijzondere combi! Dit kaasje zal hier niet zo makkelijk te verkrijgen zijn, maar een goede Camembert zal het ook zeker goed doen! :-)
Weer zo'n heerlijk hapje voor tantelief.