Recept
« Terug naar recepten
Toast met Conférence peer, Hervekaas en gekarameliseerde noten
PT15M
Toast met Conférence peer, Hervekaas en gekarameliseerde noten
Snel, eenvoudig en vegetarisch!!!!
Bereiding
Hoe Toast met Conférence peer, Hervekaas en gekarameliseerde noten te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de baguette goudbruin in de oven. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Hak de notenmengeling grof. Zet een antikleefpan op het vuur en laat heet worden. Doe de gehakte noten in de pan en lepel de stroop erbij. Draai het vuur wat lager en karamelliseer de nootjes in de stroop. Roer regelmatig zodat ze niet verbranden. Snijd de peer in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in fijne sneetjes. Meng het citroensap met evenveel water en haal de partjes peer er even door zodat ze minder snel verkleuren. Snijd het stokbrood schuin in 8 gelijke toastjes. Snijd de kaas in fijne sneetjes. Bedek de bakplaat met een vel een bakpapier. Beleg elk sneetje stokbrood met 3 sneetjes peer, 1 sneetje Herve-kaas en de gekarameliseerde noten en schik op de bakplaat. Bak de toastjes 5 à 10 minuten tot de kaas gesmolten is. Werk af met enkele kleine plukjes peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erwin Elens zegt:
Anna Koudys zegt:
Weer zo'n heerlijk hapje voor tantelief.
Anna Koudys zegt: