KookJij

Toemis Tahoe

Zie recept Piendang Kering
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie / Archa Oliefabriek
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Toemis Tahoe te bereiden

  1. Maak een boemboe van de uien ,knoflook, lombok, trassie en tautjo in de keukenblender. Draai een mooie gladde en homogene pasta.
  2. Fruit deze aan in 2 eetlepels rijstolie tot hij zijn aroma's afgeeft.
  3. Onderwijl worden de blokjes tahoe goudbruin en bijna knapperig gebakken in 3 x 2 eetlepels rijstolie + 1 theelepel sesamolie per 2 eetlepels rijstolie.
  4. Tahoe en boemboe worden dan bij elkaar gedaan in een grote pan met dikke bodem of een hele grote anti aanbak-wadjan.
  5. Dan gaat de bouillon er bij en de ketjap. Breng tegen de kook aan.
  6. Vervolgens gaan de garnalen er bij.
  7. Dan de taugé vlak daarna, omdat de garnalen niet te lang mogen bakken aangezien ze dan rubberachtig worden. Het is vanzelfsprekend dat er gedurende het hele proces stevig geroerd moet worden.
  8. Tenslotte vlak voor het uitserveren worden de blaadjes selderij en de bieslook er door geroerd.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Er is een verschil tussen de taotjo (tautjo) uit Indonesie, Thailand en China.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst