Recept
« Terug naar recepten
Toetje met abrikoos en citroenkwark
PT50M
Toetje met abrikoos en citroenkwark
Een heerlijk toetje met abrikoos en citroenkwark recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vrouwonline
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toetje met abrikoos en citroenkwark te bereiden
Wel de abrikozen ongeveer 30 minuten in een bakje met water. Hak de hazelnoten grof. Rasp de citroenschil fijn. Klop de slagroom stijf.
Meng de kwark met de helft van de suiker en de citroenrasp. Roer er daarna voorzichtig de slagroom door.
Doe de abrikozen in een pannetje met water en de rest van de suiker. Laat in 20 minuten gaar koken.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lekker bruin.
Kijk of de abrikozen al uiteen te roeren zijn. Zo niet nog even door koken. Roer de abrikozen met een garde of vork tot een compote en voeg eventueel wat meer water toe. Laat afkoelen.
Doe de compote en de kwark om en om in een glas, en bestrooi met de nootjes.
Meng de kwark met de helft van de suiker en de citroenrasp. Roer er daarna voorzichtig de slagroom door.
Doe de abrikozen in een pannetje met water en de rest van de suiker. Laat in 20 minuten gaar koken.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lekker bruin.
Kijk of de abrikozen al uiteen te roeren zijn. Zo niet nog even door koken. Roer de abrikozen met een garde of vork tot een compote en voeg eventueel wat meer water toe. Laat afkoelen.
Doe de compote en de kwark om en om in een glas, en bestrooi met de nootjes.