Recept
« Terug naar recepten
Tom Yam Kai
PT30M
Tom Yam Kai
Een heerlijk tom yam kai recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tom Yam Kai te bereiden
Breng de bouillon aan de kook. Voeg het citroengras, citroenblad, de galanga en de kip toe. Vervolgens 10 minuten zachtjes laten koken zonder deksel. Niet roeren. Schenk er 200 ml kokosmelk bij.Voeg de tomaten en de champignons toe en laat de soep nog vijf minuten koken. Breng op smaak met limoensap, vissaus en chilipepers. Voeg de koriander toe en haal de pan van het vuur, serveer de soep heet en roer er op het laatste moment de basilicum door.
camilla zegt: