Recept
« Terug naar recepten
Tomaat gevuld met ratatouille
PT10M
Tomaat gevuld met ratatouille
Een heerlijk tomaat gevuld met ratatouille recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
40 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaat gevuld met ratatouille te bereiden
Snij knoflook in dunne plakjes, pel de zilveruitjes en halveer ze. Fruit de knoflook, tijm, laurier en uitjes in de olie. Plucheer de tomaten, Snij vruchtvlees in blokjes en voeg ze bij de uitjes. Laat 20 minuten tegen de kook aan trekken onder zo nodig toevoegen van witte wijn. Verwijder laurier en tijm. Snij de courgette en aubergine in grove blokjes. Maak peperoni's schoon en snij ze ook in blokjes. Zweet groenten kort in olie en laat uitlekken, voeg dan bij de uitjes en laat alles beetgaar worden. Snij de ontpitte olijven in vieren en de basilicum fijn. Voeg beide op het laatste moment aan de groenten toe. Breng op smaak met peper en zout en zet afgeekt in de warmhoudkast. Snij het kapje van de tomaten, hol ze uit en vul ze met de ratatouille. Snij de kapjes door en bewaar deze voor de garnering. Strooi wat tijm over de tomaten en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze 10 minuten in een oven van 200 graden.